Vins 100% Sumoll, recopilació

 

HERETAT   MONT-RUBÍ

Gaintus, sumoll 100%

Vinyes situades entre 400 i 500 metres d’altitud. Selecció de varies finques de sumoll amb ceps que superen els 50 anys d’edat. La verema es realitza manualment amb una dràstica selecció del raïm durant el seu punt optim de maduració. 13,5º Alt Penedés. 14 mesos de criança en botes de roure Francés de 300 litres. Poca producció. Sense clarificar ni filtrar. Gaintus 2004 va ser el vi negre mono-varietal millor valorat del Penedès per el crític Robert Parker. Preu aproximat 40€

Més informació: www.montrubi.com

JANÉ VENTURA

 Sumoll, 100%

Vinyes velles entre 50 i 70 anys d’edat.
La verema es realitza manualment.
Es fa una maceració pelicur en fred.
14º Baix Penedés. 12 mesos de criança en botes de roure Francés Alier de 300 litres.
Producció per cep entre 1 i 1,4 kg
Preu aproximat 20€

Més informació: www.janeventura.com

CAL BIEL

Sumoll 100%

  • Cal biel elavora vi monovariental de sumoll de gra ovalat de ceps vells que han viscut quatre generacions, amb un producció aproximada de 750 gr per cep amb un sòl Calcari molt pedregós
  • La graduació varia depenent de l’any entre 13 i 14º. Amb una estada en bóta de roure Francès de 8 a 10 mesos amb capacitats reduïdes de 60 litres.
  • La producció anual varia entre  500 i 1000 litres amb un domini conreuat de 0,75 hectàries.

ELS JELIPINS

“Básicamente, para nosotros es un proyecto familiar, en tamaño y en objetivos. Pretendemos vivir, no enriquecernos, ni tampoco hacer crecer nuestro ego de forma enfermiza. Hacemos y haremos poquitas botellas (empezamos con 1.400 en el 2003 y ahora hacemos 2.000), por lo tanto, somos micros. Esto nos permite no tener que practicar una política comercial agresiva, ni tener que gustar a todo el mundo. Por lo tanto, a quien le gusta, le gusta mucho. A quien no, no le gusta nada. El mundo del vino es amplio y diverso (por suerte)

Variedad: Sumoll             Precio:  42,00€            Bodega:  Els Jelipins         Botellas:  2.000

 

Més informació: elsjelipins@elsjelipins.com

CLOS LENTICUS

Sumoll 100%

Nom: Clos Lentiscus Sumoll
Anyada: 2004
Varietat: 100% sumoll
Producció: 12.130
Celler: Can Ramon Viticultors del Montgrós
Grau alcohòlic: 15º
Elaboració: Fermentació amb petita tina d’inoxidable aprofitant l’efecte de la gravetat per l’elaboració . Posterior criança de 15 mesos efectuant el “batonage” en botes bordeleses de 225 i elaboració biodinàmica . Esta filtrat de forma molt lleugera. Pot aparèixer una mica de pòsit.
Més informació: www.closlentiscus.cat

 

93 Ceps

Sumoll 100%

D.O. Alella. St. Maria de Martorelles, Vallès Oriental
Fermentació de 21 dies amb dipòsit de 1000 litres amb 3 “pigages” diaris.
Malolàctica a la barrica.
14 mesos amb bóta de roure francés alier, torrat mitjà fort
13º alcohol
Vinyes de 60 anys amb un terreny de granit
Cata: Color cirera, aroma complex de fruita, notes de bona criança i una bona intensitat
Bona entrada en boca, pos-gust llarg i agradable.

Més informació:  http://www.serraladadelamarina.com/

CAN RÀFOLS DEL CAUS. SUMOLL 2009

Sumoll 100%

D.O. Penedès.  Grau alcoholic de 12º
Raïm procedent de ceps vells de 50 anys amb recollida manual.
Fermentat i criat amb bóta de castanyer amb llevats autòctons silvestres.
Color magrana, amb aromes varietals amb notes de baies vermelles fresques i tocs minerals.
Sabor lleuger i net amb un final refrescant i un record a magrana àcida. Preu aproximat 18€.

Més informació:  http://www.canrafolsdelscaus.com/

CAN MALLOLAS

Tarragona.

El monovarietal de Sumoll es va afinant. El petit productor Mallolas de Salomó (Tarragona) va apostar ja fa uns anys per la recuperació de una vinya vella de Sumoll, un varietal autòcton, actualment molt poc treballat. Sumoll 100%. En realitat aquest 2010 es la segona anyada de vi propi que treu al mercat, després del Mallolas Sumoll 2009. Excel.lent collita que ha permès fer unes 2000 ampolles, malgrat la verema (manual) ha estat molt selectiva quant a qüalitat i grau de maduresa.
Envellit uns 14 mesos en botes de roure francès i americà noves o de primer any. El vi té una graduació alcohòlica molt baixa (12.5 graus)

ABADAL.

Paisatges 1883, Sumoll 100%

Anyada 2011. Fermentació amb barrica oberta. 14,5º
Criança de 4 mesos amb barrica de 300 l. de roure de gra extrafí.
Producció de 400 ampolles.
En boca té una entrada golosa i una acidesa marcada que ajuda a reforçar la sensació de frescor pròpia de la seva joventut. Preu aproximat 15€.

Paisatges 1883 neix com a projecte d’investigació i formació del celler seguint amb la filosofia principal del celler, plenament compromès amb el seu entorn i territori,  amb els viticultors de la zona ha permès plantar varietats oblidades als nostres camps. Un treball que ha permès recuperar el paisatge que tenien els nostres avantpassats a finals del S.XIX (del qual 1883 va ser un any d’esplendor), quant hi havia més superfície de vinya plantada.

Més informació:  http://www.roquetaorigen.com/ca/abadal/

 


 

Cooperativa Agrícola Rodonyà.

Capvespre 2008.  100% Sumoi.

Verema a mig octubre per tal d’obtenir raïms d’alta maduració.

Color: Cirera fosc brillant amb tonalitats granates i revet teula.

Olor: Afruitat i lleugerament floral;  a fruites vermelles madures amb un final lleugerament balsàmic i a espècies.

Sabor: Ampli, consistent, persistent i equilibrat; afruitat a cireres i gers amb un final lleugerament a fruits secs i una mica cítric.

13,5 º. Preu aproximat 14€

 

Bodegues Puiggros.

Mestre Vilavell.  100% Sumoll.

Les vinyes estan situades principalment a Òdena i a una alçada entre 450 i 650 metres, un clima peculiar per la seva singular geografia, orientació i per els climes circumdants: Mediterrani i Continental.
Els sòls d’aquesta zona són majoritariament argilosos/calcaris.
El cicle vegetatiu es llarg i realitzen una maduració delicada, prolongada i complexa, que és la clau del potencial de la qualitat d’aquesta zona.
Més informació:  http://www.bodegaspuiggros.com/